Pekáček plný chutí
Když si dáte tu práci všechno oloupat, nakrájet a dát péct, nakonec se odměníte výborným obědem nebo večeří, kterou si všichni zamilují. Podobné jídlo nám vařil taťka, když jsme byly děti a mně ty promísené chutě ohromně chutnaly.
Suroviny
500g hovězího (kližka)
350g vepřového (plec, krkovice)
100g slaniny
14 malých žampionů
1 kapie
3 větší brambory
1 mrkev
1 hrstka růžiček brokolice
1 cibule
2 stroužky česneku
3 lžičky dijonské hořčice
2 špetky sušeného libečku
5 stonků čerstvého tymiánu
sůl
pepř
(1 dcl bílého vína na podlití)
Maso nakrájejte na kostky a smíchejte s hořčicí, libečkem, solí a pepřem. Očištěnou zeleninu a brambory nakrájejte na kousky a přidejte k masu, dosolte. Slaninu můžete nechat vyškvařit na pánvi a pak i s mastným přidat do pekáče. Přidejte tymián a podlijte trochou vody nebo vína. Pečte přiklopené asi na 180°C zhruba dvě hodiny.
Podávejte s chlebem nebo salátem.
Počet porcí 5-6
Doba přípravy 2 hodiny a 20 minut
Maso nakrájejte na kostky a smíchejte s hořčicí, libečkem, solí a pepřem. Očištěnou zeleninu a brambory nakrájejte na kousky a přidejte k masu, dosolte. Slaninu můžete nechat vyškvařit na pánvi a pak i s mastným přidat do pekáče. Přidejte tymián a podlijte trochou vody nebo vína. Pečte přiklopené asi na 180°C zhruba dvě hodiny.
Podávejte s chlebem nebo salátem.
Počet porcí 5-6
Doba přípravy 2 hodiny a 20 minut
Žádné komentáře:
Okomentovat