úterý 1. března 2016

Maso z mladého býčka na celeru
 

Známe to asi všichni... Do obchodu se nám nechce a v lednici toho moc není. Já tam našla celer a to mi k hovězímu úplně stačilo. :)

1 kg hovězího masa
350g celeru
3 větší cibule
6 stroužků česneku
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky koření adžika
1 lžička uzené papriky
3 kuličky nového koření
1-2 bobkové listy
2 lžíce přepuštěného másla
Sůl
Pepř
 
Cibuli, česnek a celer oloupejte a očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, celer na kostky a česnek na plátky. Ve větším hrnci rozpalte máslo a pozvolna orestujte cibuli, přidejte celer a společně restujte, asi tak půl hodiny. Přidejte na větší kostky nakrájené maso, opékejte ze všech stran. Když je maso zatažené, přidejte koření, zamíchejte.
 
 
Podlijte vodou, aby bylo maso zcela ponořené, přiklopte a duste doměkka. Já dusila v tlakovém hrnci 30 minut.
Když je maso měkké, vyndejte bobkový list a nové koření. Pokud chcete, můžete maso z hrnce vyndat a rozmixovat šťávu. Tím vznikne krásně hustá omáčka.
 
Doba přípravy: 1h a 30 minut
Počet porcí: 5-6
 
Podávejte s quinoou, brambory, bramborovou kaší, bulgurem nebo s tím, co máte rádi.
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat