pátek 12. února 2016

Teplý pohankový salát

Teplý pohankový salát


Pohanka je přirozeně bezlepková a charakteristická svou chutí. Je i velmi zdravá, proto by se měla stát stálicí v našem jídelníčku. Je bohatým zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek. Obsahuje důležitou látku rutin, který podporuje vstřebávání vitamínu C. Navíc působí příznivě na cévy a celý cévní systém.
U nás jí zas tak často nevaříme, ale když už se na ní dostane, vždy si pochutnáme.

Suroviny

2 hrnky vařené pohanky
1 velká paprika (nejlépe strakatá)
1 střední cibule
1 lžíce sojové omáčky (dbejte na kvalitu)
1 lžíce dýňových semínek
1 lžíce sezamových semínek
1 lžíce balzamico octa
1 lžíce oleje
Sůl
Pepř
(česnek)


Pohanku uvařte podle návodu. Pokud tam není, pohanku propláchněte a spařte vroucí vodou. Po deseti minutách vodu slijte, zalijte trochou vody, osolte a vařte do měkka.
Na rozpálené pánvi, na lžíci oleje otestujeme nakrájenou cibulku na jemno. Když začne hnědnout a je změklá, přidáme papriku na kostičky a orestujeme. Přidáme ocet a sojovou omáčku, podle potřeby dosolíme a opepříme. Přidáme dýňová a sezamová semínka a necháme prohřát. Nakonec přidáme vařenou pohanku a pořádně promícháme. Ztlumíme a necháme propojit chutě.
Servírujte třeba s pečenými křidélky.


Tip: Pro milovníky česneku. Přidejte k restované cibulce na plátky nakrájený česnek.
Porce:3
Doba přípravy: 30 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat