neděle 14. února 2016

Plněné žampiony směsí z mletého masa

Plněné žampiony směsí z mletého masa



Při nákupu mi padly do oka krásné, velké žampiony. Hned jsem věděla, že je naplním. Dlouho jsme je neměli a v kombinaci s mletým masem jsou prostě výborné. Namlela jsem si maso z vepřových ocásků a dala se do vaření.

Ingredience
6 velkých žampionů
Cca 300g mletého masa
1/2 střední papriky
2 stroužky česneku
1/2 cibule
Sůl
Pepř
Mletý kmín
Koření Adžika
Strouhaný sýr dle potřeby


 Nejdřív si oloupejte žampióny. Odlomte nožky a očistěte je. Nožem opatrně vydlabejte hlavy žampionů, aby se tam vešlo co nejvíc náplně. Nohy nakrájejte nadrobno. Papriku a cibuli nakrájejte nadrobno. Česnek prolisujte. V míse si smíchejte maso s ostatními ingrediencemi. Důkladně vše smíchejte a naplňte směsí žampiony. Pokud vám zbyla náplň, udělejte z ní tvar karbanátku. Pečte ve vyhřáté troubě na 200°C, přibližně 20-30 minut. Před dopečením posypte každý žampion trochou sýra. Servírujte s bramborovou kaší, pečenými nebo vařenými brambory a salátem.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 45 minut



Žádné komentáře:

Okomentovat