Kuřecí prsa plněná rukolou a domácí lučinou s bulgurem a restovanou cibulkou
To je tak, když se vám chce motat... :)
2 kuřecí prsa
1 hrst rukoly
1 cibule
2 lžíce domácí lučiny
koření dle chuti (tymián, rajčatová vegeta)
olej
uvařený bulgur podle návodusůl
1 hrst rukoly
1 cibule
2 lžíce domácí lučiny
koření dle chuti (tymián, rajčatová vegeta)
olej
uvařený bulgur podle návodusůl
Prsa omyjeme a v prostředku je rozkrojte, ale nerozřízněte je úplně, tím vznikne plátek, ten naklepeme, osolíme a naplníme rukolou a lučinou. Zamotáme a sepneme nebo svážeme. Dáme do zapékací misky, podlijeme vodou a posypeme kořením. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 25-30 minut, ke konci odkryjeme a opékáme na barvu.
Mezi tím si očistíme cibuli a nakrájíme na plátky. Orestujeme na pánvi, můžeme zakápnout octem balsamico, jemně osolíme.
Bulgur uvařte podle návodu. Pokud tam není, bulgur dvakrát propláchněte. Na jeden díl bulguru dejte dva a půl až tři díly vody. Vařte zhruba 15 minut.
Mezi tím si očistíme cibuli a nakrájíme na plátky. Orestujeme na pánvi, můžeme zakápnout octem balsamico, jemně osolíme.
Bulgur uvařte podle návodu. Pokud tam není, bulgur dvakrát propláchněte. Na jeden díl bulguru dejte dva a půl až tři díly vody. Vařte zhruba 15 minut.
Doporučení: Prsa jsem si vykostila z kuřete a nechala na nich kůži, která jim dodala na vláčnosti.
Prsa je dobré péct například společně i se stehny a křídly, tak výpek získá na síle a chuti.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 60 minut
Doba přípravy: 60 minut
Žádné komentáře:
Okomentovat