středa 10. února 2016

Česneková krémová polévka z ''medvěda''

 
Na jaře jsem poznala kouzlo medvědího česneku. Máme to štěstí a tato vzácná bylinka nám roste nedaleko chaty. Takže jsem podle zásad ochránců medvědího česneku, natrhala jeho voňavé listy a vymyslela si z nich polévku. :)

Ingredience:
1 cibule
2 brambory
1 lžička ghí (přepuštěného másla)
1/2 hrnku plnotučného mléka
1 litr silného masového vývaru
4 velké lžíce domácí lučiny
1 velká hrst nasekaného medvědího česneku
Špetka kmínu
Sůl
Pepř
Opečený rohlík dle potřeby

V hrnci si orestujeme cibulku na ghí a necháme jí pěkně zhnědnout, nechvátáme na ní, ať má hezkou barvu. Přidáme nakrájené brambory na kostky, sůl, kmín a zalijeme vývarem. Když jsou brambory měkké, přidáme lučinu, mléko a česnek, necháme provařit a rozmixujeme.

Jako bonus můžete opéct třeba kolečka rohlíku či bagetky a pokapat lehce panenským olivovým olejem.

Dobrou chuť!

Tip: Pokud chcete mít polévku hustou, přidejte brambory, ty polévku zahustí.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut
 

Žádné komentáře:

Okomentovat