Česneková krémová polévka z ''medvěda''
Ingredience:
1 cibule
2 brambory
1 lžička ghí (přepuštěného másla)
1/2 hrnku plnotučného mléka
1 litr silného masového vývaru
4 velké lžíce domácí lučiny
1 velká hrst nasekaného medvědího česneku
Špetka kmínu
Sůl
Pepř
Opečený rohlík dle potřeby
V hrnci si orestujeme cibulku na ghí a necháme jí pěkně zhnědnout, nechvátáme na ní, ať má hezkou barvu. Přidáme nakrájené brambory na kostky, sůl, kmín a zalijeme vývarem. Když jsou brambory měkké, přidáme lučinu, mléko a česnek, necháme provařit a rozmixujeme.
Jako bonus můžete opéct třeba kolečka rohlíku či bagetky a pokapat lehce panenským olivovým olejem.
Dobrou chuť!
Tip: Pokud chcete mít polévku hustou, přidejte brambory, ty polévku zahustí.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut
Žádné komentáře:
Okomentovat