Salát ze špenátových listů se smetanou a česnekovými chipsy
Špenát na záhoně roste, jak se říká, jako houby po dešti, a protože mi špenát chutná čerstvý, připravila jsem ho rodině ve formě salátu. :)
4 hrsti čerstvého špenátu
1 hrst nakrájeného pórku
1 hlava oloupaného česneku
1 kelímek smetany 12%
lněný olej
jemně mletý pepř
sůl
olej
V pánvi rozehřejte olej, rozkrájejte česnek na plátky a opečte jej do hněda. Vyndejte ho bokem a nechte vychladnout.
Do větší misky natrhejte špenát, přidejte pórek, smetanu, sůl, pepř, asi dvě lžíce lněného oleje a opečený česnek. Promíchejte.
Doba přípravy 20 minut
Počet porcí 2-4
Žádné komentáře:
Okomentovat