pátek 1. července 2016

Žravé brambory s nivou a restovanou cibulkou

Žravé brambory s nivou a restovanou cibulkou

 
Máte rádi pečené brambory? Před pár lety jsem udělala na grilovačku pečené brambory s nivou, restovanou cibulkou a česnekem. Brambory byly pryč dřív, než se opeklo maso. Všem moc chutnaly a proto jsem se rozhodla, připravit je znovu. Dnes k večeři jen se salátem a česnekovým máslem. Máslo jsem si udělala před pár dny z česnekových výhonků. Pokud máte rádi čerstvé bylinky, neváhejte je použít. :)

600g brambor
2 mrkve
200g nivy
1 velká cibule
rajčatová vegeta
česnekové máslo
drcený kmín
drcený sušený rozmarýn
sůl
olej
Oloupané brambory a mrkev nakrájejte na stejně velké kusy. Dejte je do mísy a zalijte asi dvěma lžícemi oleje, posypte rajčatovou vegetou, kmínem, rozmarýnem a solí. Promíchejte a přendejte na pekáč vyložený papírem.  Pečte asi 30 minut na 200°C doměkka.
Oloupanou cibuli překrojte na půl a následně na plátky. Rozpalte pánev a na kapce oleje restujte do hněda. Nivu nakrájejte na kostičky.
Do hotové cibule přidejte pečené brambory, nivu a česnekové máslo. Vše promíchejte.
Tip: Kdo drží linii, může použít Cottage sýr a místo česnekového másla rozmačkat samotný česnek.
Na salát
1/2 ledového salátu
1 salátová okurka
8 cherry rajčat
150 g zakysané smetany
1 lžíce oleje
1 lžíce sedmi-bylinného octa (obyč)
bylinková sůl
1 lžička hořčice s křenem
1 lžíce vody
Zeleninu omyjte. Nakrájejte na jemné plátky a nudličky. V hrnku rozmíchejte smetanu, olej, ocet, sůl, hořčici a vodu. Pokrájenou zeleninu důkladně promíchejte se zálivkou a podávejte k bramborům.

Doba přípravy 45 minut
Počet porcí 3-4

2 komentáře: