úterý 8. března 2016

Pečený pstruh

Pečený pstruh

 

Nejlepší pečená ryba je jen s pár surovinami, které doladí její chuť a nepřebijí ji. Proto je příprava ryby jednoduchá a rychlá. U nás je ryba velmi oblíbená, přesto jí nejíme tak často, jak bych chtěla.


Suroviny
pstruh
7 plátků másla
sůl nebo bylinková sůl
čerstvé bylinky ( tymián, rozmarýn)
citronová šťáva
 
Pstruha omyjte a osušte. Od hlavy k ocasu ho 4x nakrojte. Pokud máte čerstvé bylinky, použijte obyčejnou sůl, může být i hrubozrnná a pstruha osolte v řezech i v bříšku. Snítku bylinek dejte společně se 2 plátky másla do bříška. Do každého řezu dejte plátek másla a pokapejte citrónem. Pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít sušený tymián, který nasypete do každého řezu a do bříška nebo bylinkovou sůl. Dejte do pekáčku, podlijte trochou vody, přidejte plátek másla, špetku soli a pár kapek citronu a pečte v troubě na 200°C cca 25 minut.
Servírujte s vařenými nebo pečenými brambory nebo bramborovou kaší. Jako oblohu můžete udělat orestovanou mrkev na nudličky na přepuštěném másle a soli. S jakýmkoli dobrým salátem.
 
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 40 minut

4 komentáře:

  1. Nádherné a dobré

    OdpovědětVymazat
  2. Pstruh je fajn, ale asi bych to neoznačil jako nejlepší česká ryba. Podle mě třeba jezerní ryby ze stojatých vod jsou lepší. Manžel si koupil držáky kajaků na auto a teď právě jezdíme různě na ryby a tak. A to i tím způsobem, že prostě nesedíme na pobřeží a vyrazíme na vodu. To je úplně jiný druh rybolovu. :)

    OdpovědětVymazat