pondělí 15. února 2016

Gratinované brambory s vepřovou pečení



Suroviny
600 g brambor na tenké plátky
1 velká cibule na tenká kolečka
2 prolisované stroužky česneku
125 ml smetany ke šlehání
125 ml mléka
Máslo
Sůl
Pepř
Muškátový oříšek

6 tlustých plátků vepřové pečeně s kostí
6 plátků anglické slaniny
3 stroužky česneku
Kmín
Koření dle chuti
(Pivo)

Máslem vymažte zapékací misku. Do ní navrstvěte brambory, cibuli, česnek, sůl a pepř. Končete brambory. Smíchejte smetanu s mlékem a muškátovým oříškem ( tak na špičku nože). Zalejte brambory a dejte do vyhřáté trouby péct na 180-200°C zhruba hodinu. Pokud nejsou brambory ponořené, přilejte smetanu s mlékem.
Maso okořeňte, potřete česnekem, okmínujte a na každý kus masa položte plátek slaniny. Podlijte trochou vody nebo piva a dejte péct do trouby k bramborům na cca 30 minut.
Servírujte s mrkvovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat