úterý 30. srpna 2016

Karbanátky s červenou čočkou a kurkumou

Karbanátky s červenou čočkou a kurkumou

 
Maso si melu doma sama. Vždy je lepší, když se namele prorostlejší maso, karboše pak nejsou suché a nevzbuzují v puse dojem přežvykování pilin. Do karbanátku nedávám ani vejce, ani mouku nebo strouhanku, nechávám jen maso s kořením a čočkou. :)

 
500g mletého masa
1 hrst předem uvařené červené čočky
1/2 cibule
1 stroužek česneku
1-2 lžičky mleté kurkumy
2 lžičky majoránky
1 lžička mletého kmínu
sůl
pepř
 
Do větší mísy dejte všechny suroviny a důkladně je rukou promíchejte. Maso nechte odležet v lednici, aspoň půl hodiny. Namočte si ruce a vytvořte stejně velké kuličky. Pokud máte kontaktní gril, rozpalte ho a kuličky do něj vložte, přiklopte a pečte asi 4 minuty.
Pokud nemáte gril, rozpalte pánev s trochou oleje a kuličky rozmáčkněte prsty na vysoký plátek. Opékejte z obou stran.
Servírujte s brambory, saláty, čerstvou nebo grilovanou zeleninou, hořčicí či dipem.

Počet porcí 4
Doba přípravy 30 minut
 
 

2 komentáře:

  1. Tak to vypadá skvěle. :) Není nad dobrý karbanátek. Trochu škoda, že bych si ho doma neměl jak ogrilovat. Nicméně už několikrát jsem se v minulosti právě na ty kontaktní grily díval. Myslím si, že to může být docela užitečná věc. Říkám si jestli by vážně nestálo za to do nějakého konečně investovat.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to fajn věc, dělám v kontaktním grilu všechno možné. Tousty, řízky , maso, karboše, topinky atd. A když se do něj dá pečící papír, tak se i dost ulehčí práce s mytím. 😉👍🍀

    OdpovědětVymazat