úterý 30. srpna 2016

Karbanátky s červenou čočkou a kurkumou

Karbanátky s červenou čočkou a kurkumou

 
Maso si melu doma sama. Vždy je lepší, když se namele prorostlejší maso, karboše pak nejsou suché a nevzbuzují v puse dojem přežvykování pilin. Do karbanátku nedávám ani vejce, ani mouku nebo strouhanku, nechávám jen maso s kořením a čočkou. :)

 
500g mletého masa
1 hrst předem uvařené červené čočky
1/2 cibule
1 stroužek česneku
1-2 lžičky mleté kurkumy
2 lžičky majoránky
1 lžička mletého kmínu
sůl
pepř
 
Do větší mísy dejte všechny suroviny a důkladně je rukou promíchejte. Maso nechte odležet v lednici, aspoň půl hodiny. Namočte si ruce a vytvořte stejně velké kuličky. Pokud máte kontaktní gril, rozpalte ho a kuličky do něj vložte, přiklopte a pečte asi 4 minuty.
Pokud nemáte gril, rozpalte pánev s trochou oleje a kuličky rozmáčkněte prsty na vysoký plátek. Opékejte z obou stran.
Servírujte s brambory, saláty, čerstvou nebo grilovanou zeleninou, hořčicí či dipem.

Počet porcí 4
Doba přípravy 30 minut
 
 

1 komentář:

  1. Tak to vypadá skvěle. :) Není nad dobrý karbanátek. Trochu škoda, že bych si ho doma neměl jak ogrilovat. Nicméně už několikrát jsem se v minulosti právě na ty kontaktní grily díval. Myslím si, že to může být docela užitečná věc. Říkám si jestli by vážně nestálo za to do nějakého konečně investovat.

    OdpovědětVymazat