úterý 30. srpna 2016

Kečup s česnekem a bazalkou

Kečup s česnekem a bazalkou


Není nad domácí kečup, prostě není! Už se těším na domácí hranolky a pečenou zeleninu, to bude matláníčko. :)



2 kg vyzrálých rajčat
5 velkých cibulí
200 g třtinového cukru
3 lžičky sladké papriky (kdo má rád, namíchá si s pálivou)
2 lžičky soli
15 ks hřebíčku
15 ks nového koření
5 ks bobkového listu
1 lžička hořčičného semínka
8 stroužků česneku
3 lžíce octa
1 lžíce bramborového škrobu
bazalka



Rajčata omyjte, rozkrájejte na menší kousky a dejte do většího hrnce. Oloupanou cibuli rozkrájejte najemno a přidejte do hrnce. Dále přidejte zbytek surovin a vařte 15 minut. Rozmixujte a propasírujte přes sítko. Znovu vařte. Já vařila zhruba 20 minut. Během vaření rozmíchejte škrob ve lžíci vody a za stálého míchání nalijte do hrnce. Vyvařte přebytečnou vodu na vámi požadovanou hustotu. Úplně na konec přidejte najemno nasekanou bazalku. Já dala asi jednu lžíci, ale řiďte se svou chutí. Teplé plňte do skleniček a sterilizujte 15 minut.

Do 60 minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat