pondělí 21. srpna 2017

Pečená kuřecí stehna na sušených houbách

Pečená kuřecí stehna na sušených houbách


Hledáte recept na jednopekáčovku bez práce, ale aby byla šťávička pěkně hustá a plná chuti? Tak to určitě oceníte recept na tuhle dobrotu. A jediné tajemství je, že se v receptu použijí ovesné vločky... A už je prozrazeno :)

4 kuřecí stehna ( nebo naporcované kuře)
kremžská a plnotučná hořčice
1 cibule
hrst sušených hub
kousek špeku
2 lžíce ovesných vloček
sušený česnek
sůl
pepř

Připravte si pekáč, do něj nakrájejte oloupanou cibuli na půl kolečka, přihoďte houby a pár kostiček špeku. Vločky ještě trochu podrťte a posypte s nimi vzniklou směs v pekáči.
Omytá stehna osušte, osolte, opepřete a potřete jednou vrstvou kremžské hořčice a jednou vrstvou plnotučné. Vložte je do pekáče a podlijte dostatečným množstvím vody, asi tak do půlky obsahu.
Pokud zvolíte celé kuře, které budete porcovat, je lepší, když si uděláte ze slaniny klínek a prošpikujete jím prsa, ty se tolik nevysuší a budou šťavnatější.
Pekáč přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 210 °C a pečte asi 35-40 minut.
Během pečení můžete maso polít výpekem, ale já to většinou dělám až před koncem, kdy víko odklopím a maso dopeču na barvu a do křupava. :)

Servírujte s rýží a zeleninovým salátem.

Tip: Uvařenou rýži můžete dát vypéct ke kuřeti do trouby. Dejte jí do nádoby vhodné do trouby, pokapejte olivovým olejem a zhruba na 15 minut jí tam šoupněte. Rýži můžete připravovat v troubě rovnou. Stačí v hrnci osmažit kousek cibulky a přidat rýži, chvilku opéct a podlít vodou v poměru 1:2. A péct do měkka, popřípadě dle potřeby podlít vodou. :)

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut 





2 komentáře: