Špagety s omáčkou z kořenové zeleniny a drcených rajčat
Někdy se stane, že se zapomene vyndat maso z mrazáku nebo zkrátka není na něj chuť, potom přijde na řadu nějaké bezmasé jídlo. Když se doma zeptám, co si uvaříme, odpověď je skoro vždycky stejná a to špagety. Potom je to to nejlepší, co mě mohlo potkat! Do omáčky schovám spoustu zeleniny a když to bude červené, bude to mít i zaručený úspěch. A že tyhle teda úspěch měly... :)
1 malá mrkev
1 malá petržel
kousek celeru jako petržele a mrkve
kousek pórku jako celeru
1 plechovka drcených rajčat
třtinový cukr
1-2 stroužky česneku
oregano
bazalka
olej
špagety
strouhaný sýr
Špagety uvařte obvyklým způsobem v osolené vodě.
Zeleninu oloupejte, cibuli nakrájejte najemno. Na pánvi rozpalte trochu oleje a cibuli na něm orestujte dozlatova. Zeleninu buď nastrouhejte nebo pomocí kutru pomelte. Přidejte ji do pánve a společně restujte. Zasypte zhruba jednou lžící cukru a nechte zkaramelizovat. Zalijte rajčaty a trochou vody z vařících se těstovin. Směs rozřeďte na požadovanou hustotu a nechte provařit. Prolisujte česnek a přidejte bazalku a oregano. Všechno ještě projeďte tyčovým mixérem dohladka. Špagety smíchejte v pánvi s omáčkou a servírujte posypané sýrem.
Doba přípravy: do 30 minut
Počet porcí: 4
Žádné komentáře:
Okomentovat