čtvrtek 30. března 2017

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky
 
 
Přesně taková polévka, která je hotová ''co by dup'', je dobrá, zdravá a zasytí... Co víc si přát. :)


1 cibule
1/2 hrnku červené čočky ( 125 ml )
2 brambory
hrst zeleniny dle vlastní chuti ( mražená )
2 stroužky česneku
cca 1 litr masového vývaru
kmín
olej
sůl
pepř
čerstvá petrželka
 
Cibuli, brambory a česnek oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno a brambory na malé kostičky. V hrnci rozehřejte trošku oleje a orestujte cibuli dozlatova, přidejte čočku, brambory, sůl, kmín a zalijte vývarem. Vařte dokud nejsou brambory měkké. Potom přihoďte zeleninu, nechte prohřát a ochuťte prolisovaným česnekem, pepřem a čerstvě nasekanou petrželkou.
 
Doba přípravy: do 20 minut
Počet porcí: 4

1 komentář:

  1. Skvělou čočkovku dělala jedna restaurace v Chrudimi, která už bohužel neexistuje. Měli tam nádherně rekonstruovaný interiér a příjemnou obsluhu. Chodili jsme tam z úřadu na obědy a jejich čočková byla fakt vyhlášená. Byla tak akorát hustá, žádná voda, ale zase žádná čočková kaše, jak to občas bývá. A když měli zrovna uzené maso, tak ho do něj přidávali a to byla fakt šlupa! :)

    OdpovědětVymazat