úterý 7. února 2017

Koprová omáčka

Koprová omáčka
 
 
Klasika všech klasik, která nikdy nezklame a s bramborem a vejcem natvrdo je to skvělé hlavní jídlo. :)

1 lžíce másla
4 lžíce jáhlové mouky (použijte jakou máte rádi, klasickou, špaldovou, rýžovou)
700ml vývaru (stejně tak můžete nahradit vodou nebo mlékem či rostlinným mlékem)
200ml smetany
sůl
kopr (čerstvý, mražený nebo ve sladkokyselém nálevu)
citronová šťáva 



V hrnci rozpusťte máslo a přidejte mouku. Nechte jí chvíli osmažit a míchejte. Potom pomocí metly vmíchejte vývar, osolte a nechte chvíli provařit. Potom vmíchejte smetanu, přidejte nasekaný kopr a okyselte citronovou šťávou.
Servírujte s brambory a vejcem natvrdo.
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3
 


Žádné komentáře:

Okomentovat