pátek 27. ledna 2017

Smetanová omáčka se žampiony a schwardvalskou šunkou

Smetanová omáčka se žampiony a schwardsvalskou šunkou
 

Rychlá a moc dobrá omáčka na těstoviny. :)



1 menší cibule
3 větší žampiony
1 kelímek zakysané smetany 200g
100ml smetany na vaření (používám klidně obyč.)
1 větší lžíce másla
1 menší stroužek česneku
50g-100g schwardsvalské šunky
vývar (já použila masový)
bílé víno (zhruba tři polévkové lžíce)
olej
oregano
sůl
pepř
 
Oloupanou cibuli nakrájejte najemno, žampiony také oloupejte a nakrájejte na plátky . Rozpalte pánev a přidejte asi dvě lžíce oleje, cibulku pozvolna restujte, a když začne hnědnout, přidejte nakrájené žampiony a společně ještě chvíli opékejte. Podlijte vínem a nechte ho odpařit, potom podlijte trochou vývaru, aby byly žampiony ponořené, osolte, opepřete a nechte asi deset minut podusit pod poklicí. Část vývaru nechte odpařit a ztlumte plotu, přidejte zakysanou smetanu a postupně metličkou rozmíchejte, postupně přilijte i smetanu na vaření. Ochuťte špetkou oregana a česnekem. Vypněte a pozvolna nechte rozpustit lžíci másla. Nechte na mírném plamenu prohřát, nevařte.
Na pánvi zvlášť si rozpalte pár kapek oleje a šunku, nakrájenou na širší nudličky, na něm orestujte do křupava.
Servírujte s těstovinami.
 
Doba přípravy 30 minut
Počet porcí 3-4 


Žádné komentáře:

Okomentovat