pátek 11. listopadu 2016

Králík na zelenině

Králík na zelenině
 
 
 
Králík... Velmi chutné a zdravé maso, přesto velmi opomíjené. U nás doma máme králíka moc rádi, proto zkouším pokaždé vymyslet něco trochu jiného, aby jsme nejedli stále to samé. Dnes jsem upekla králíka na zelenině a podávala jsem ho s jasmínovou rýží.


 
4 porce králíka (buď celý nebo jen stehna)
(slanina)
hrst najemno nakrájeného pórku
1 kapie
250g cherry rajčat (žlutých)
dijonská hořčice
sůl
pepř
 
 
 
 
Omytého králíka osušte, pokud chcete, maso můžete prošpikovat slaninou. Ze slaniny si nakrájejte špalíčky a špičkou nože udělejte do masa zářezy, kam pak strčíte slaninu.
Maso osolte, opepřete a potřete hořčicí. Do pekáčku dejte pórek, nakrájenou kapii a cherry rajčata. Na zeleninu posaďte maso, podlijte trochou vody, přiklopte víkem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C asi na dvě hodiny. Před dopečením odklopte víko a nechte opéct na barvu, polejte výpekem.
Servírujte s jasmínovou rýží a čerstvým salátem.

Doba přípravy: 2h 15 minut
Počet porcí: 4



Žádné komentáře:

Okomentovat