pátek 11. listopadu 2016

Kuřecí roláda plněná domácí klobásou a nivou

Kuřecí roláda plněná domácí klobásou a nivou, pečená na dýni, mrkvi a rajčatech s bramborovo-dýňovou kaší

 
 
Trochu váhám, jak to pojmout, protože tahle roláda je umotaná z jednoho kuřecího prsa. Ano, pouze z jednoho, protože kupuji kuřata z domácích chovů a jedno prso váží i kilo. Ne každý má ale možnost se k tak velkému prsu dostat, takže klidně použijte rozkrájená malá prsíčka, tím pádem budete mít mini roládky nebo si vykostěte celé kuře. :)


4 kuřecí prsa nebo vykostěné kuře nebo jedno velké kuřecí prso z domácího chovu o váze do 1kg
1 domácí klobása nebo kvalitní více procentní klobása
cca 150g nivy
plnotučná hořčice
koření dle chuti (já používám rajčatovou vegetu nebo třeba pečené kuře)
200 g očištěné máslové dýně
1 mrkev
200g cherry rajčat nebo obyčejných
snítka čerstvého tymiánu
sůl
pepř
brambory
silný plátek masa
drcený kmín

Maso rozkrojte, vždy začněte na spodní straně, naznačte si asi půl centimetrový plátek a řízněte plátek, který ale nedoříznete. Pokračujte v rozkrájení, aby vám vznikl co největší plátek masa. Vzniklý plátek masa osolte, opepřete, potřete hořčicí a posypte vámi zvoleným kořením a pár lístky čerstvého tymiánu. Klobásu rozkrojte na silnější plátky a naskládejte na maso, stejně tak nivu, z které si udělejte špalíky. Maso opatrně zamotejte.
Zeleninu si oloupejte, očistěte a nakrájejte na kostky, kolečka nebo kousky a vložte do pekáče, jemně osolte a dle chuti opepřete. Roládu dejte na zeleninu, spojem dolů, trochu podlijte, přikryjte víkem a pečte na 180°C podle velikosti masa 30- 65 minut. Před dopečením odklopte víko, polijte výpekem a opečte na barvu.
Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě se dvěma špetkami drceného kmínu do měkka. Když jsou brambory měkké, přidejte k nim pečenou dýni, máslo a rozšlehejte, můžete přidat trochu výpeku.
Servírujte s mrkvovým salátem.
Tip: Pokud mám prsa s kůží, nechávám ji na masu, dodá mu na vláčnosti.

Doba přípravy: 45min-1h 30min
Počet porcí 4-5



Žádné komentáře:

Okomentovat