pondělí 10. října 2016

Zapečená pohanka se žampiony a mozzarellou

Zapečená pohanka se žampiony a mozzarellou
 
 
Dlouho jsem pohanku nevařila a dnes na ní dostala ohromnou chuť. V lednici jsem našla žampiony, mozzarellu a žampiony. Česnek a cibule se u nás najde vždycky, takže jsem se mohla dát do vaření. Pohanka je po upečení hezky měkká a občas tam i nějaké to zrnko křupne. Mňam! :)


  

1 hrnek pohanky
1 větší cibule
2 stroužky česneku
100g kapie
250g žampionů
2 mozzarelly
čerstvá majoránka
drcený kmín
olej
sůl

Pohanku přesypte do misky a zalijte vroucí vodou, nechte zhruba 5 minut odstát. Vodu slijte a nechte ji vykapat. Na pánvi rozehřejte olej a dejte na něj orestovat cibuli pokrájenou na půl kolečka a česnek na plátky. Když cibule zezlátne, přidejte oloupané a nalámané žampiony a společně opékejte. Osolte, přidejte asi dvě špetky drceného kmínu. Přidejte kapii na malé čtverečky. Přisypte pohanku a nechte spojit. Přendejte do zapékací misky a mírně podlijte vodou nebo vývarem. Misku přiklopte víkem a pečte v rozpálené troubě na 200°C 20 minut. Asi pět minut před koncem odklopte víko a na pohanku položte rozkrájenou mozzarellu na plátky, nechte zapéct. Servírujte s čerstvou majoránkou a mrkvovým salátem.

Na salát
3 mrkve
citronová šťáva
datlový sirup

Mrkev nastrouhejte najemno a smíchejte s citronovou šťávou a datlovým sirupem, důkladně promíchejte.

Počet porcí: 2
Doba přípravy: 40 minut




Žádné komentáře:

Okomentovat