pátek 7. října 2016

Vepřové nudličky na pórku a kapii

Vepřové nudličky na pórku a kapii
 
Hodně masa, hodně zeleniny, k tomu ne příliš hustá omáčka a rychlý oběd je na světě. My jsme tuto směs poobědvali s jáhly, které se k tomu velice hodily. :)


 

500g vepřového masa (plecko)
1 velká kapie
1 cibule
15 cm dlouhý pórek
drcený kmín
sušený česnek
bramborový škrob
1 lžíce protlaku
masový vývar dle potřeby
sůl
pepř
olej
hladkolistá petržel
(chilli)

Maso si připravte den předem. Nakrájejte ho na nudličky ochuťte ho solí, pepřem, sušeným česnekem a drceným kmínem. Nechte odpočinout v lednici. 
Oloupanou cibuli překrojte na půl a nakrájejte na plátky, stejně tak nakrájejte i kapii s pórkem. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a nechte restovat cibuli, když zesklovatí, přidejte maso. Když se maso zatáhne a chytne barvu, přidejte kapii a pórek, nechte společně chvíli orestovat a podlijte masovým vývarem, zhruba do půlky masové směsi, přidejte protlak, jen tak na barvu. V mističce si rozmíchejte trošku vody asi se dvěma lžícemi bramborového škrobu. Za stálého míchání vlévejte do vařící omáčky. Přilévejte po troškách, aby jste to nepřehnali a neměli z toho kaši. Nechte minutku provařit a je hotovo. Při servírování ochuťte nasekanou petrželkou.
 Servírujte s rýží, jáhly, hranolky nebo bulgurem.

Tip: Pokud máte rádi více česneku, nebojte se ho nakrájet na plátky a přidat před koncem k omáčce, stejně tak chilli papričky.
 
Doba přípravy: do 30 minut
Počet porcí: 4
 
 
 
 


Žádné komentáře:

Okomentovat