čtvrtek 9. června 2016

Kuřecí rolky se sušenými rajčaty a bramborovo-dýňovou kaší

Kuřecí rolky se sušenými rajčaty a bramborovo-dýňovou kaší
 

Na tuhle kombinaci jsem měla chuť už hodně dlouho. Ačkoli sušená rajčata miluji, vařím snimi hodně málo, ale když už je koupím, vždy si na nich velmi pochutnáme.


Suroviny na rolky
3 kuřecí prsa
9 plátků schwarzwaldské šunky (cca 200g)
9 nakládaných, sušených rajčat v oleji ( jedna sklenička 280g, zbyly mi jen tři plátky)
medvědí pesto ( prolisovaný česnek místo pesta)
hořčice dijonského tipu
víno
sůl
pepř

čerstvá listová petržel nebo libeček

Prsa omyjte, osušte a rozřízněte na plátek. Paličkou na maso ho poklepejte, osolte, opepřete, potřete hořčicí, pak pestem. Začněte od nejširší strany. Do masa postupně zarolujte dva plátky rajčete a následně ještě jeden. Opatrně maso přitahujte, aby drželo tvar rolky. Hotovou rolku zamotejte do tří plátků šunky. Takto postupujte i u dalších rolek. Hotové rolky dejte do zapékací misky a polejte trochou oleje z rajčat, zakápněte trochou vína. Já použila červené - polosuché, které jsem měla načaté. Stejně tak bych klidně použila bílé. Pečte zhruba na 190°C asi 30 minut.


Suroviny na kaši
350g brambor (typ B nebo C)
200g dýně (hokaido)
2 špetky drceného kmínu
sůl
silný plátek másla
mléko (50ml)

Mezi tím, co se peče maso, oloupejte brambory a nakrájejte je na kostky, dýni vypeckujte. Slupka z dýně hokaido je po uvaření úplně měkká, proto se nemusí loupat, pouze očistěte nehezká místa a nakrájejte ji na stejné kostky jako brambory. Vařte v osolené vodě s kmínem doměkka.
Brambory a dýni sceďte a přendejte do vyšší nádoby, ve které se vám bude dobře šlehat a nezašviháte si celou kuchyň. :P Přidejte máslo a začněte šlehat! (žádný ponorný mixér), postupně přilévejte mléko a šlehejte do požadované hustoty.

Servírujte s čerstvým nasekaným libečkem nebo listovou petrželí.

Počet porcí 3-4
Doba přípravy 45 minut


Žádné komentáře:

Okomentovat