pátek 24. června 2016

Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí

 
Kedlubnové zelí... Skvělá příležitost, jak spotřebovat nadbytek kedluben. Není to náročné a všem doma to chutná. :)
 
3 kedlubny
1 cibule
olej
jáhlová mouka
ocet
třtinový cukr
sůl
kmín

Kedlubnu a cibuli oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno a kedlubnu na tenké proužky. V hrnci rozpalte asi dvě lžíce oleje a orestujte cibuli do hněda. Přisypte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte asi jednu lžíci mouky a nechte zasmažit tak minutku dvě. Trochu podlijte vodou, rozmíchejte a přidejte pokrájenou kedlubnu. Osolte, okmínujte, ochuťte octem a podle potřeby podlijte vodou. Důkladně zamíchejte. Ona se během vaření odpaří, takže podle potřeby průběžně podlévejte, aby se zelí nepřipálilo. Vařte zhruba 20 minut. Servírujte s bramborovými knedlíky a pečeným masem. Dobrou chuť!
 
Počet porcí 4
Doba přípravy 30 minut
 

1 komentář: