čtvrtek 16. června 2016

Hříšně smetanová omáčka s kuřecím masem na kari

Hříšně smetanová omáčka s kuřecím masem na kari


Proč hříšně smetanová? Protože je tam prostě kyblík smetany! :)

400g kuřecích prsou
400 ml smetany
4 stroužky česneku
1 cibule
1 lžíce kari
1 lžíce čerstvého nasekaného estragonu
1 lžíce jáhlové mouky
1 lžíce bílého jogurtu
hrst čerstvé cibulové natě
špetka drceného kmínu
olej
sůl
pepř

Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky, osolte a prolisujte 3 česneky. Maso smíchejte s česnekem a solí a nechte aspoň půl hodiny odležet.
V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm cibuli najemno. Když začne cibule chytat zlatavou barvu, přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Opepřete, okmínujte a přidejte mouku a kari, chvíli společně restujte. Zalijte smetanou a nechte chvíli provařit. Přidejte nasekaný estragon a prolisovaný stroužek česneku. Vše zamíchejte a přidejte lžíci jogurtu. Jogurt rozsekne sladkou chuť smetany a dodá jí svěžejší chuť.
Pokud je omáčka moc hustá, rozřeďte mlékem.
Servírujte s rýží a čerstvě nasekanou cibulovou natí.

Počet porcí 3-4
Doba přípravy 40 minut
 


2 komentáře:

  1. Dnes jsme vařili k obědu. Nemám ráda jídla ve smetaně, ale tohle nám všem moc chutnalo. Děkuji za recept.

    OdpovědětVymazat