pondělí 6. června 2016

Hovězí maso v kedlubnové omáčce s tymiánem

Hovězí maso v kedlubnové omáčce s tymiánem

Kedlubnová sezóna nastala! Hurá, jde se vařit! :)




1kg hovězího masa
3 středně velké kedlubny
1 větší cibule
7 stroužků česneku
1 brambor
1 lžíce dijonské hořčice
2 velké lžíce másla
olej
snítka čerstvého tymiánu + dva stonky na dochucení
sůl
pepř
kmín

Oloupejte cibuli, česnek, brambor a kedlubny. Cibuli překrojte na půl a nakrájejte na půl kolečka. 5 stroužků česneku rozmáčkněte čepelí nože. Brambor nakrájejte na malinkaté kostičky a kedlubnu nakrájejte třeba na kostky. V hrnci rozehřejte asi lžíci oleje a orestujte na něm cibuli a rozmáčknutý česnek.
Maso nakrájejte na plátky, ty osolte a opepřete. Když je cibulka a česnek dozlatova, odhrňte je na stranu hrnce a maso opečte z obou stran.
Přidejte kedlubnu, hořčici, brambor, kmín, snítku tymiánu a zalijte vodou, aby bylo vše ponořené, ne víc.
Duste na mírném plamenu zhruba dvě hodiny.
Měkké maso vyndejte bokem na talíř, stonky tymiánu vyndejte a vyhoďte. Zbytek obsahu v hrnci rozmixujte dohladka. Omáčku ještě zahřejte a vypněte. Pokud je omáčky dost a není příliš hustá, zredukujte ji.
Prolisujte dva stroužky česneku, oberte lístky ze dvou stonků a nechte rozpustit dvě lžíce másla. Dle chuti dosolte a opepřete.
Servírujte s bramborovým knedlíkem, ale i rýží nebo kuskusem.

Doba přípravy 2h 30 minut
Počet porcí 8


Žádné komentáře:

Okomentovat