čtvrtek 21. dubna 2016

Vepřové na paprice s hlívou ústřičnou
 

 Když jsem byla dnes ve školce a četla jídelníček, dostala jsem hroznou chuť na Vepřové na paprice, které měly děti včera. (Naše cácorka přišla s pobryndaným tričkem, že prý chtěla vylízat talíř a ten jí pokecal.) Ve školce k tomu měli knedlíky, my si dali těstovinky, i když takový čerstvý a nadýchaný knedlíček, by teda nebyl vůbec špatný!



Suroviny
650g vepřového masa (plece)
2 cibule
150g hlívy ( dala bych klidně víc, tak 250g)
2 lžíce sladké papriky
4 lžíce ovesných vloček-pomletých nahrubo
2 lžíce zakysané smetany
plátek másla
1 lžíce citronové šťávy
olej
sůl
pepř



V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli. Když chytí cibule barvu do hněda, přidejte pokrájenou hlívu a společně restujte. Pak maso na větší kostky. Nechte zatáhnout, občas promíchejte. Přisypte sladkou papriku, vločky, osolte, opepřete a podlijte vodou, aby bylo maso zcela ponořené. Nechte dusit pod pokličkou, dokud nebude maso měkké. Tak půl hodiny. Odeperte si asi jednu naběračku omáčky do misky, nechte zchladnout. Do misky přidejte zakysanou smetanu a metličkou jí zamíchejte, aby se netvořily hrudky. Obsah misky postupně přilévejte do hrnce s omáčkou a míchejte. Vypněte sporák a přidejte plátek másla a citronovou šťávu. Zamíchejte a je hotovo! :)
Servírujte s těstovinami nebo knedlíkem.

Počet porcí 4
Doba přípravy do hodiny

 

Žádné komentáře:

Okomentovat