Selská omeleta
Tahle omeleta je skvělá, když potřebujete spotřebovat zbytky. Dají se použít vařené brambory, pečené maso, různá zelenina, vařené jáhly, pohanka, atd., atd.. Zkrátka rychlý oběd nebo teplá večeře. :)
Suroviny
1 cibulka nakrájená na půlkolečka
1 jemně nastrouhaná mrkev
2 lžíce konzervované kukuřice
5 vajec
2 kostky mraženého, sekaného špenátu
50g pokrájeného sýra
kousek pórku najemno
hrst sekaného, medvědího česneku
sůl
koření dle chuti
olej
nasekané, čerstvé bylinky (použila jsem mlaďounké ředkvičky, které jsem vytřídila)
V pánvi rozpalte olej a opečte cibulku dozlatova. Pak přidejte mrkev, pórek a chvilku opékejte. Pak přidejte zbytek zeleniny. Ve větším hrnku rozmíchejte vejce se solí a kořením. Vlijte na zeleninu a přiklopte poklicí. Pozvolna pečte. Popřípadě podlijte ještě trochou oleje. Když je téměř hotovo, zasypte sýrem a nechte rozpustit.
Servírujte s chlebem, hromadou zeleniny a posypte nasekanou bylinkou.
Počet porcí 2
Doba přípravy 30 minut
Žádné komentáře:
Okomentovat