úterý 19. dubna 2016

Selská omeleta
 

Tahle omeleta je skvělá, když potřebujete spotřebovat zbytky. Dají se použít vařené brambory, pečené maso, různá zelenina, vařené jáhly, pohanka, atd., atd.. Zkrátka rychlý oběd nebo teplá večeře. :)


Suroviny
1 cibulka nakrájená na půlkolečka
1 jemně nastrouhaná mrkev
2 lžíce konzervované kukuřice
5 vajec
2 kostky mraženého, sekaného špenátu
50g pokrájeného sýra
kousek pórku najemno
hrst sekaného, medvědího česneku
sůl
koření dle chuti
olej
nasekané, čerstvé bylinky (použila jsem mlaďounké ředkvičky, které jsem vytřídila)

V pánvi rozpalte olej a opečte cibulku dozlatova. Pak přidejte mrkev, pórek a chvilku opékejte. Pak přidejte zbytek zeleniny. Ve větším hrnku rozmíchejte vejce se solí a kořením. Vlijte na zeleninu a přiklopte poklicí. Pozvolna pečte. Popřípadě podlijte ještě trochou oleje. Když je téměř hotovo, zasypte sýrem a nechte rozpustit.
Servírujte s chlebem, hromadou zeleniny a posypte nasekanou bylinkou.

Počet porcí 2
Doba přípravy 30 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat