středa 27. dubna 2016

Tmavá treska se slunečnicovou krustou na pórkovo-cuketovém lůžku a bramborové kaši

Tmavá treska se slunečnicovou krustou na pórkovo-cuketovém lůžku a bramborové kaši

 
 


Ryby jsou ták dobré, ale ták drahé. Takže když se dostaneme k nějaké jiné, než ke kapříkovi, chce to něco spešl... :)
 

 
Suroviny
300g filetů z tresky
60g pórku na tenká kolečka
150g mladé cukety na tenké proužky
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce Cottage sýru
slunečnice dle potřeby
přepuštěné máslo
citronová šťáva
sůl
 
 
 
 
Tresku osolte, pokapejte citronovou šťávou a posypejte slunečnicí, tu do ryby zatlačte. V pánvi rozehřejte máslo, a protože se říká, že ryba musí plavat, nebojte se dát více. Rybu zprudka opečte z obou stran. Ryba má tendenci se rozpadat, takže to chce jemnou prácičku. :) Jednodušší, by asi bylo, dát ji péct na pečícím papíře do trouby, jen na ni přidat kousek másla.
Když je ryba hotová, vyndejte ji bokem. Do pánve dejte další kus másla a zprudka opečte pórek a cuketu. Když začne chytat zlatavou barvu, osolte jí. Přidejte smetanu a sýr a nechte jen prohřát, takže můžete vypnout sporák. Podle chuti můžete zeleninu zakápnout citronovou šťávou.
Servírujte s bramborovou kaší.
 
Tip: Pokud nemáte přepuštěné máslo, dejte máslo a trochu oleje společně do pánve.
 
Počet porcí 2
Doba přípravy do 30 minut
 
 


Žádné komentáře:

Okomentovat