středa 23. března 2016

Smetanovo rajčatová omáčka s kuřecím masem

Smetanovo rajčatová omáčka s kuřecím masem
 

Rychlá a jemná omáčka...

Suroviny
1 cibule
1 stroužek česneku
300g kuřecího masa (mletého masa, může být vepřové nebo hovězí)
2 rajčata
smetana (ke šlehání)
rajčatové pyré
hladká mouka (rýžová)
sůl
olej

Na pánvi rozpalte olej a orestujte oloupanou a najemno nakrájenou cibuli. Nechte opékat. Rozdrťte čepelí nože česnek a nakrájejte ho. Přidejte do pánve k cibuli. Nechte zesklovatět. Přidejte maso nakrájené na malé kousky. Za občasného míchání nechte maso zatáhnout. Zaprašte moukou a nechte zasmažit. Za stálého míchání podlijte trochou vody, osolte a nechte dusit. Rajčata nakrájejte na malé kousky a přidejte je do pánve. Zakápněte trochou smetany a rajčatového pyré. Duste doměkka. 
Servírujte s vařenou rýží.

Počet porcí: 2
Doba přípravy: 35 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat