středa 23. března 2016

Narozeninový dort

Narozeninový dort

 

Tento dort jsem dělala pro dceru k prvním narozeninám. Byla jsem na něj velmi pyšná a všichni hosté mi ho chválili.

 
Na korpus
7 vajec
150g cukr krupice
200g polohrubá mouka

Oddělíme bílky od žloutků a bílky vyšleháme na sníh. Postupně zašleháme cukr, potom žloutky a nakonec mouku. Pečeme v dortové formě na 180 stupňů asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a rozkrojíme na tři pláty.

Na krém
250g tvarohu
1 smetana ke šlehání
1 poctivá, zakysaná smetana
1 banán
šťáva z půlky limetky
moučkový cukr nebo sirup dle chuti

Další
1 rybízová marmeláda
cukrárenské piškoty
ovoce podle chuti
stuha

Ve vysoké misce vyšleháme šlehačku, do ní postupně zašleháme tvaroh, zakysanku a osladíme cukrem nebo sirupem, posle své chuti. Krém rozdělíme na dvě části. Do větší části dáme rozmačkaný banán, který jsme rozmíchali v limetkové šťávě. Druhý díl krému si odložíme na později stranou, na ozdobu celého dortu.

První plát korpusu potřeme marmeládou a následně krémem (s banánem). Druhý plát položíme na již namazaný a namažeme zbytkem marmelády a zbytkem krému (s banánem). Přiklopíme třetím a posledním plátem. Zbylým dílem krému, který jsme si na začátku dali stranou, pomažeme celý dort ze shora a po stranách.

Piškoty zařízneme na požadovanou délku. Pomocí krému lepíme piškoty k dortu. Na závěr svážeme stuhou a uděláme ozdobnou mašli.

Vršek dortu nazdobíme ovocem podle své fantazie.

Tip: Pokud dort děláte den předem, ovoce buď dejte až v den oslavy nebo ho potřete roztokem z vody, cukru a citronové šťávy, aby neztratilo lesk a čerstvý vzhled.
Doba přípravy: 2h

Žádné komentáře:

Okomentovat