Pečený pstruh
Nejlepší pečená ryba je jen s pár surovinami, které doladí její chuť a nepřebijí ji. Proto je příprava ryby jednoduchá a rychlá. U nás je ryba velmi oblíbená, přesto jí nejíme tak často, jak bych chtěla.
Suroviny
pstruh
7 plátků másla
sůl nebo bylinková sůl
čerstvé bylinky ( tymián, rozmarýn)
citronová šťáva
Pstruha omyjte a osušte. Od hlavy k ocasu ho 4x nakrojte. Pokud máte čerstvé bylinky, použijte obyčejnou sůl, může být i hrubozrnná a pstruha osolte v řezech i v bříšku. Snítku bylinek dejte společně se 2 plátky másla do bříška. Do každého řezu dejte plátek másla a pokapejte citrónem. Pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít sušený tymián, který nasypete do každého řezu a do bříška nebo bylinkovou sůl. Dejte do pekáčku, podlijte trochou vody, přidejte plátek másla, špetku soli a pár kapek citronu a pečte v troubě na 200°C cca 25 minut.
Servírujte s vařenými nebo pečenými brambory nebo bramborovou kaší. Jako oblohu můžete udělat orestovanou mrkev na nudličky na přepuštěném másle a soli. S jakýmkoli dobrým salátem.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
nádhera
OdpovědětVymazatNádherné a dobré
OdpovědětVymazatMoc děkuji. :)
OdpovědětVymazatPstruh je fajn, ale asi bych to neoznačil jako nejlepší česká ryba. Podle mě třeba jezerní ryby ze stojatých vod jsou lepší. Manžel si koupil držáky kajaků na auto a teď právě jezdíme různě na ryby a tak. A to i tím způsobem, že prostě nesedíme na pobřeží a vyrazíme na vodu. To je úplně jiný druh rybolovu. :)
OdpovědětVymazat