pondělí 7. března 2016

Ratatouille s filé a brambory
 

Základ ratatouille by měl být lilek, cuketa, paprika, rajčata, česnek, cibule a čerstvé bylinky, takové lepší lečo bez vajec a uzeniny. :) Já lilku nepřišla moc na chuť, tak jsem ho jednoduše vynechala. Poměr zeleniny by měl být stejný.



Suroviny na ratatouille
2 hrsti cukety na kostky
2 hrsti různě barevných paprik na silnější, krátké proužky
2 hrsti rajčat na kousky
1 cibule nahrubo
2 stroužky česneku na plátky
Provensálské koření NEBO
bylinky ( nejlépe čerstvé) tymián, majoránka, rozmarýn
(Bílé víno)
Olej
Sůl
Pepř

Na pánvi rozpalte olej a orestujte cibulku společně s česnekem dozlatova. Přidejte cuketu, papriky, rajčata a bylinky. Osolte, opepřete a chvíli restujte. Podlijte trochou vína a duste skoro do měkka.

Na filé
4 porce filé
Sůl
Šťáva z citrónu
Přepuštěné máslo

Filé osolte a pokapejte citronem. V pánvi rozehřejte máslo a filé opečte z obou stran.

Servírujte s vařenými brambory.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat