úterý 8. března 2016

Králičí kapsy na pivu a pórku s dušenou mrkví a pečenými brambory
 
 
Zbožňuju králíka a pokaždé, když mi někdo zavolá, že pro mě má domácího z vlastního chovu, hned ho beru. I kdybych ho neměla kam dát. :) Králíka vařím velmi ráda a ráda si hraju s jeho přípravou.

Suroviny na kapsy
2 plátky vykoštěného pupku ( pupek, žebra, záda v celku)
2 vařená vejce
1 králičí játra
1 stroužek česneku                                               
Hrst pórku na kolečka
1 dcl piva
Mouka (jáhlová)
Sůl
Pepř




Plátky masa osolte, opepřete a nechte odpočinout. V mixéru rozmixujte játra se solí, pepřem prolisovaným česnekem s trochou mouky podle velikosti jater, aby vznikla kaše konzistence plnotučné hořčice. Touto kaší natřete silnou vrstvou maso. Přidejte vejce a zamotejte. Sepněte kuchyňskými jehlami. Maso dejte do misky, přidejte pórek a podlijte pivem a trochou vody. Přisolte a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C asi dvě hodiny. Před koncem pečení odklopte víko a nechte opéct na barvu.

Na mrkev
4 mrkve na malé kostičky                                               
1/2 cibule najemno
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky drceného kmínu
100 ml 12% smetany
Ocet
Sůl
1 lžíce přepuštěného másla
1-2 stroužky česneku



V pánvi rozpuste máslo. Přidejte cibuli a opékejte dozlatova. Přidejte mrkev a chvíli restujte. Podlijte trochou vody, osolte, okmínujte a duste do polo měkka.Před koncem varu přidejte tymián a smetanu. Nechte vyvařit smetanu do zhoustnutí. Dochuťte prolisovaným česnek a octem podle chuti.

Na brambory
Asi 500g oloupaných brambor na středně velké kostky
1/2 lžičky uzené papriky
1 lžička drceného kmínu
1 lžička tymiánu
1/2 mletého rozmarýnu
1 lžíce oleje
Sůl

Všechny suroviny smíchejte v misce. Nejlepší nástroj jsou ruce. Přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 200°C asi půl hodiny.

Počet porcí: 2-4
Doba přípravy 2h 30min
 

Žádné komentáře:

Okomentovat