Dušená mrkev se smetanou
Jako malá holka, jsem dušenou mrkev milovala. Hlavně tu od babičky. Nevím proč, ale jedině ona jí měla tak dobroučkou, správně ochucenou. Vždy jsme k ní měli pečeného králíka. Jó to byly časy. :)
Moje mrkev teda není jako od mojí babičky, ale je moje a moc nám chutná.
Suroviny
4 mrkve na malé kostičky
1/2 cibule najemno
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky drceného kmínu
100 ml 12% smetany
Ocet
Sůl
1 lžíce přepuštěného másla
1-2 stroužky česneku
V pánvi rozpuste máslo. Přidejte cibuli a opékejte dozlatova. Přidejte mrkev a chvíli restujte. Podlijte trochou vody, osolte, okmínujte a duste do polo měkka. Před koncem varu přidejte tymián a smetanu. Nechte vyvařit smetanu do zhoustnutí. Dochuťte prolisovaným česnek a octem podle chuti.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 minut
Žádné komentáře:
Okomentovat