úterý 8. března 2016

Dušená mrkev se smetanou

Dušená mrkev se smetanou


Jako malá holka, jsem dušenou mrkev milovala. Hlavně tu od babičky. Nevím proč, ale jedině ona jí měla tak dobroučkou, správně ochucenou. Vždy jsme k ní měli pečeného králíka. Jó to byly časy. :)
Moje mrkev teda není jako od mojí babičky, ale je moje a moc nám chutná.


Suroviny
4 mrkve na malé kostičky                                               
1/2 cibule najemno
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky drceného kmínu
100 ml 12% smetany
Ocet
Sůl
1 lžíce přepuštěného másla
1-2 stroužky česneku

V pánvi rozpuste máslo. Přidejte cibuli a opékejte dozlatova. Přidejte mrkev a chvíli restujte. Podlijte trochou vody, osolte, okmínujte a duste do polo měkka. Před koncem varu přidejte tymián a smetanu. Nechte vyvařit smetanu do zhoustnutí. Dochuťte prolisovaným česnek a octem podle chuti.

Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat