pátek 19. února 2016

Vepřový řízek z trouby s bramborovo-mrkvovou kaší
 
 
 
Taky máte černé svědomí, když jíte řízky? Co takhle je zkusit zdravěji v troubě s minimem oleje? :)


Suroviny
Plátky vepřového masa ( libové krkovice, pečeně, kýta)
Strouhanka
Vejce
Mouka (rýžová)
Sůl
Pepř
Olej
Brambory
Mrkev
Mléko
Máslo
Drcený kmín
 
Maso obalte v klasickém trojobale, dejte na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte trochou oleje, u tučnějších mas není potřeba a pečte ve vyhřáté troubě na 190°C do zlatova.
Kaši udělejte klasickým způsobem, jen místo dvou brambor dejte dvě mrkve. Osolte, okmínujte a vařte doměkka. Rozšlehejte s mlékem a máslem do hladké kaše.

Žádné komentáře:

Okomentovat