čtvrtek 18. února 2016

Vepřové rolky plněné rajčaty a zakysanou smetanou s omáčkou z pečených rajčat a celozrnné těstoviny
 

Omáčka tak trochu jinak...

Suroviny
4 plátky vepřového masa (krkovice, pečeně)
3 rajčata
Hrubozrnná hořčice
4 stroužky česneku
1 cibule
Sůl
1 lžíce změklého másla
1 čajová lžička mouky (jáhlové)
1 dcl červeného vína
Bazalka
Cca půl kelímku zakysané smetany
1 lžíce třtinového cukru
Olej
Těstoviny k servírování


Plátky masa naklepejte, česnek prolisujte a jedno rajče rozkrojte na čtvrtiny. Plátek osolte, potřete hrubozrnnou hořčicí a česnekem. Položte jeden dílek rajčete a přidejte jednu lžičku zakysanky. Posypte trochu solí a bazalkou. Opatrně zarolujte, ať vám nevyjede smetana a zajistěte kuchyňskými jehlami. Takto pokračujte u všech plátků. Zbytek rajčat rozkrojte na kostičky a dejte je na dno pekáčku. Na rajčata položte rolky, zasypte bazalkou, zbytkem česneku, zalijte vínem a trochou vody. Pečte v troubě na 200°C asi 45-60 minut.
Oloupejte cibuli, nakrájejte jí najemno a orestujte v hluboké pánvi na oleji do hněda. Přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.
Když je maso měkké, vyndejte ho bokem a výpek s rajčaty přelijte do nádoby, ve které se vám bude dobře mixovat, přisypte restovanou cibuli a společně rozmixujte. Přelijte zpět do pánve a zahřejte. V misce si spojte lžíci másla s moukou. Za stálého míchání přidávejte máslo a nechte ho postupně rozpustit. Povařte 10 minut a je hotovo.



Žádné komentáře:

Okomentovat