čtvrtek 11. února 2016

Vepřové závitky, plněné pažitkovo-česnekovou ricottou, sýrovou omáčkou s bramborovo-květákovou kaší
 
 
Tato poněkud zvláštní kombinace Vás pohladí po jazyku. Pokud rádi zkoušíte nové věci jako my doma, určitě vyzkoušejte. Dobrou chuť!
Suroviny
2 vepřové plátky
2 lžíce ricotty
hrstka pažitky najemno
1 stroužek česneku
4 lžíce domácí lučiny
2 lžíce kyselých hub
3 brambory
mléko podle potřeby
oříšek másla
1 trs květáku
sůl
1 lžička hořčice
špetka kmínu

V první řadě, si naklepeme maso, posolíme a necháme odležet. V mističce smícháme ricottu s pažitkou, solí a prolisovaným česnekem. Lžící vytvarujeme z ricotty nočky a vložíme je do masa. Maso zajistíme buď nití nebo kovovou špejlí. Maso vložíme do zapékací misky, podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 200°C, cca 20 - 25 minut. Maso je hned hotové, je lepší ho hlídat, aby nebylo zbytečně vysušené. Když je maso hotové, vyjmeme ho z trouby, slijeme výpek z masa na pánev a rozpustíme v něm lučinu, přidáme hořčici a kyselé houby, osolíme.

Kaši připravíme jednoduše. Oloupeme brambory. Nakrájíme na kostičky a dáme vařit společně se solí a kmínem, když voda začne vřít, přidáme květák rozdělený na menší růžičky a uvaříme do měkka.
Slijeme vodu a rozšleháme s máslem a mlékem do husté kaše.

Specifikace:
Tabulkově jsou houby od 3 let, kvůli těžké stravitelnosti, proto je můžeme vynechat a nahradit kyselou chuť například citrónovou šťávou. Tím bude jídlo vhodné od jednoho roku.
Doba přípravy: 90 minut
Počet porcí: 2

Žádné komentáře:

Okomentovat