středa 10. února 2016

Vepřové kostky na červeném víně a tymiánu se zeleninovou rýží
 

Suroviny:
Cca 600g vepřového masa na guláš
1ks cibule
1dc červeného, suchého vína
1 čajová lžička mleté, sladké papriky
vývar dle potřeby
1 lžíce přepuštěného másla (nebo jakéhokoli oleje či sádla)
1 lžička sušeného tymiánu
2 stroužky česneku
Sůl himalájská
Rajčatová vegeta
Pepř


Na rýži:

1 a 1/2 hrnku rýže
Menší půlka brokolice
1 mrkev
1 lžička oleje

Postup:
Nejprve oloupeme cibulku a česnek. Cibuli nakrájíme. Jednu půlku nahrubo, druhou půlku na plátky, česnek na plátky. Maso nakrájíme na kostky, pokud jsme jej tak už nekoupili. Do rozpáleného, středně velkého hrnce dáme přepuštěné máslo a orestujeme maso společně s cibulkou, dokud není maso zcela zatažené. Osolíme, opepříme, přidáme papriku, tymián a rajčatovou vegetu. Podlijeme vínem, necháme odpařit a zalijeme vývarem, aby bylo maso ponořené. Dusíme do měkka. Průběžně mícháme.
Zatím co se maso dusí, připravíme si rýži. Rýži uvaříme do měkka v osolené vodě v poměru 1:2.
Předem uvařenou brokolici a mrkev si nakrájíme na malé kousky a společně orestujeme na pánvi na lžíci oleje.
Když je rýže uvařená, smícháme se zeleninou.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Doporučení: Pro malé děti, které nemají rády kusy masa, lze použít i mleté maso.
Maso můžete použít i hovězí, kuřecí nebo krůtí.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat