čtvrtek 11. února 2016

Pečený králík s hrubozrnnou hořčicí, paprikou a rajčaty s bramborovo-jablečnou kaší
 

Pečená zelenina dodá zajímavou a šmrncovní chuť výpeku, která tak doladí kaši. Páni! Jak já tyhle kombinace miluji, doufám, že i vám zachutnají. :)

Suroviny na králíka
 4 kusy králíka
 2 rajčata
 1 střední žlutá paprika
 Hrubozrnná hořčice
 2 stroužky česneku
 Sůl
 Olivový olej

Suroviny na kaši
 6 brambor
 2 jablka
 Kousek celeru
 Drcený kmín (špetka)
 Plátek másla
 Mléko dle potřeby

Suroviny na salát
 Okurka
 Bylinková sůl
 (Moučkový cukr)
 Ocet
 Olej pro studenou kuchyni


Omytá rajčata a papriku nakrájejte na kostičky a dejte do pekáče, osolte a zakápněte olivovým olejem, zhruba jednu lžíci. Naporcovaného králíka osolte a namažte hořčicí. Maso položte na zeleninu. Podlijte trochou vody, aby byl králík ani né z půlky ponořený. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky a položte na maso a zeleninu. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi dvě hodiny do měkka.
 Zhruba 30 minut před koncem pečení si připravte na kaši. Oloupané brambory, celer a jablka nakrájejte na kostičky a společně s drceným kmínem a solí vařte ve vodě do měkka. Když je uvařeno, rozšlehejte společně s vlažným mlékem a máslem na kaši.
 Salát připravíte tak, že nastrouháte okurku nahrubo a ochutíte solí, cukrem, octem a olejem.
 Počet porcí 4
 Doba přípravy 2,5 h

Žádné komentáře:

Okomentovat