Pečený králík s hrubozrnnou hořčicí, paprikou a rajčaty s bramborovo-jablečnou kaší
Pečená zelenina dodá zajímavou a šmrncovní chuť výpeku, která tak doladí kaši. Páni! Jak já tyhle kombinace miluji, doufám, že i vám zachutnají. :)
Suroviny na králíka
4 kusy králíka
2 rajčata
1 střední žlutá paprika
Hrubozrnná hořčice
2 stroužky česneku
Sůl
Olivový olej
Suroviny na kaši
6 brambor
2 jablka
Kousek celeru
Drcený kmín (špetka)
Plátek másla
Mléko dle potřeby
Suroviny na salát
Okurka
Bylinková sůl
(Moučkový cukr)
Ocet
Olej pro studenou kuchyni
Omytá rajčata a papriku nakrájejte na kostičky a dejte do pekáče, osolte a zakápněte olivovým olejem, zhruba jednu lžíci. Naporcovaného králíka osolte a namažte hořčicí. Maso položte na zeleninu. Podlijte trochou vody, aby byl králík ani né z půlky ponořený. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky a položte na maso a zeleninu. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi dvě hodiny do měkka.
Zhruba 30 minut před koncem pečení si připravte na kaši. Oloupané brambory, celer a jablka nakrájejte na kostičky a společně s drceným kmínem a solí vařte ve vodě do měkka. Když je uvařeno, rozšlehejte společně s vlažným mlékem a máslem na kaši.
Salát připravíte tak, že nastrouháte okurku nahrubo a ochutíte solí, cukrem, octem a olejem.
Počet porcí 4
Doba přípravy 2,5 h
Žádné komentáře:
Okomentovat