čtvrtek 11. února 2016

Pečené filé na másle s bramborovou kaší a pečenou paprikou

 

Dneska jsem šla vařit a ejhle, nemám maso. Zeleninu s kuskusem nebo rychlou rajčatovou omáčku už máme tento týden úspěšně za sebou. Řada tedy padla na filé. Při otevření ledničky se na mě smála červená paprika a já začala tušit, co dnes budeme obědvat.


Suroviny
4-8 kusů rybího filé
Máslo
6 brambor
1 velká červená paprika
Šťáva z citrónu
Drcený kmín
Mléko
Olivový olej
Sůl

Rybí filé dejte do pekáče. Osolte, pokapejte citrónovou šťávou a na každý filet dejte plátek másla. Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte zhruba dvacet minut. K filé dejte péct na jiný pekáček i papriku, kterou zbavíte jádřinců a rozkrájíte na čtvrtky. Papriku posolte a pokapejte olivovým olejem. Pečte, dokud nebude slupka černá. Když je hotovo, vyndejte papriku z trouby a nechte trochu zchladnout a hned oloupejte a nakrájejte na kostičky. Kaši připravíte klasickým způsobem. Oloupané brambory uvařte ve slané vodě s drceným kmínem do měkka. Když jsou měkké, slijte vodu a vyšlehejte společně s plátkem másla a vlažným mlékem do kaše. Pak přimíchejte nakrájenou papriku.
Dobrou chuť!


Počet porcí 4
Doba přípravy 45 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat