čtvrtek 11. února 2016

Kedlubnovo-cuketový krém

 

Pokud máte rádi krémové polévky, tak tady máte jeden žhavý tip. :)



1 velká kedlubna
1 mladá cuketka
100 ml smetany ke šlehání

1 hrst ovesných vloček
lžíce másla
2-3 lžíce oleje

sůl
pepř

 Kedlubnu oloupejte a nakrájejte na kostky. Cuketu jen omyjte a nakrájejte na větší kostky.
V hrnci rozpalte olej a opražte na něm vločky. Míchejte, aby se vločky nespálily. Asi po dvou minutách přidejte kedlubnu a nechte orestovat. Asi po 5 minutách přilejte vodu, aby byla asi centimetr nad kedlubnu. Osolte (a opepřete). Vařte na mírném plameni do poloměkka, poté přidejte cuketu a vařte doměkka. Když je zelenina uvařená, rozmixujte ji ponorným mixérem. Zjemněte šlehačkou a lžící másla. Pokud je polévka příliš hustá, nařeďte vodou do požadované konzistence.

Podávejte s krutony potřený čerstvým česnekem.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut














Žádné komentáře:

Okomentovat