Kedlubnovo-cuketový krém
Pokud máte rádi krémové polévky, tak tady máte jeden žhavý tip. :)
1 velká kedlubna
1 mladá cuketka
100 ml smetany ke šlehání
1 hrst ovesných vloček
lžíce másla
2-3 lžíce oleje
sůl
pepř
Kedlubnu oloupejte a nakrájejte na kostky. Cuketu jen omyjte a nakrájejte na větší kostky.
V hrnci rozpalte olej a opražte na něm vločky. Míchejte, aby se vločky nespálily. Asi po dvou minutách přidejte kedlubnu a nechte orestovat. Asi po 5 minutách přilejte vodu, aby byla asi centimetr nad kedlubnu. Osolte (a opepřete). Vařte na mírném plameni do poloměkka, poté přidejte cuketu a vařte doměkka. Když je zelenina uvařená, rozmixujte ji ponorným mixérem. Zjemněte šlehačkou a lžící másla. Pokud je polévka příliš hustá, nařeďte vodou do požadované konzistence.
Podávejte s krutony potřený čerstvým česnekem.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut
Žádné komentáře:
Okomentovat