čtvrtek 11. února 2016

Bramborák na plech s rychlou kuřecí směsí

Bramborák na plech s rychlou kuřecí směsí
 
 

Dostala hroznou chuť na bramborák a zároveň jsem se nechtěla cítit těžce. Takže volba bramboráku na plech byla jasná!

Suroviny na bramborák
1kg oloupaných a nastrouhaných brambor na hrubo
2 a více stroužků česneku...
Majoránka
Sůl
 2 vejce
1 lžíce oleje
1 cibule najemno
Mouka dle potřeby na zaprášení, já použila špaldovou

Na omáčku
1 střední cibule
600g kuřecího nebo vepřového masa na malé nudličky (mleté maso)
2 jablka oloupaná a nakrájená na kostky
1 mrkev na plátky
1 sklenička od přesnídávky domácího kečupu
1 lžička semínek dýně
1 lžička semínek sezamu
1 lžíce oleje
Sůl

1 stroužek česneku
Bylinky

Všechny ingredience na bramborák smícháme a důkladně promícháme. Dle potřeby zaprášíme moukou. Stačí tak dvě lžíce. Dáme na pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů do zlatova cca 30 minut.

Na rozpálené pánvi a oleji orestujeme cibulku do sklovata. Přidáme nakrájené maso. Hlídáme ho a mícháme. Když je maso zatažené a chytá zlatavou barvu, přidáme mrkev na plátky a jablka na kostičky. Chvilku opékáme a zalijeme kečupem. Přisypeme semínka. Necháme chvíli zredukovat, dochutíme česnekem, bylinkami a je hotovo.
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat