pátek 24. března 2017

Mleté maso na zelenině

Mleté maso na zelenině

 
Mleté maso je velice oblíbené a u malých dětí určitě dvojnásob nebo aspoň u těch našich ano. Maso si vždy namelu sama z toho, co koupím. Tentokrát jsem neměla chuť ani na karbanátky ani na boloňskou omáčku, takže z toho vzniklo mleté na zelenině se šťouchanými brambory s opečenou cibulkou. Je to rychlé a velice chutné jídlo. :)

400g - 500g mletého masa
1 cibule
180g mražené lahůdkové zeleniny (směs hrášku, kukuřice, květáku, mrkve a fazolek)
2 stroužky česneku
1 lžíce hořčice (plnotučná, dijonská)
worcestrová omáčka (dbejte na kvalitu ;) )
bramborový škrob
drcený kmín
sůl
pepř
olej
(sušené oregano)
hladkolistá petrželka na ozdobu
 
Nejprve si očistěte česnek a cibuli. Cibulku si nakrájejte nahrubo. V pánvi rozpalte trochu oleje a cibulku orestujte dozlatova, přidejte mleté maso a nechte ho zatáhnout. Osolte, opepřete, přidejte kmín a oregano. Přidejte zeleninu a podlijte trochou vody. Nechte zhruba deset minut povařit. Pokud je potřeba ještě podlijte. Vzniklou směs si zahustěte záklechtkou z cca 1 - 2 lžiček škrobu, rozmíchaného v trošce vody. Měl by vzniknout takový zahuštěný sos. Dochuťte lžící hořčice, prolisovaným česnekem a worcestrovou omáčkou. Nechte společně prohřát a můžete servírovat.
Servírujte se šťouchanými brambory s opečenou cibulkou.
 
Počet porcí: 4
Doba přípravy: do 30 minut
 


Žádné komentáře:

Okomentovat