pátek 24. března 2017

Kapr na kmíně s brambory a drcenými rajčaty

Kapr na kmíně s brambory a drcenými rajčaty


Kapr... někdo ho má rád, druhému smrdí a někdo ho nejí kvůli kostem. U nás nedáme na kapra dopustit, je to dobře dostupná ryba a za rozumné peníze, navíc nám velice chutná, takže si ho občas uděláme i jinak než na řízek. Tentokrát jsem vyslyšela přání dcerky, že by ho chtěla s rajčátky. A abych si ulehčila práci, dala jsem to vše do jednoho pekáče. Výsledkem je super "jednopekáčovka"! :)

1/2 vykuchaného kapra ( cca 2kg živé váhy)
1 plechovka drcených rajčat
brambory ( asi 6 středně velkých)
třtinový cukr ( bílý)
oregano
bazalka
kmín
máslo
sůl
 
Kapra naporcujte na zhruba 5 cm velké kousky, osolte a okmínujte ho. Brambory oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Do pekáče dejte brambory, osolte je, okmínujte, přidejte pár plátků másla, zalijte je rajčaty z plechovky, přidejte oregano, bazalku, cukr podle chuti, aby nebyla omáčka příliš kyselá, můžete však cukr úplně vynechat. Nahoru nandejte kusy kapra, zase pár plátků másla a přiklopte víkem. Pečte ve vyhřáté troubě zhruba na 200°C asi 90 minut. Záleží na vaší troubě.
 
Počet porcí: 3
Doba přípravy: 2h včetně pečení
 

Žádné komentáře:

Okomentovat