pondělí 16. května 2016

Zelená polévka s libečkem a restovanou hlívou ústřičnou

Zelená polévka s libečkem a restovanou hlívou ústřičnou
 
 
 
 
Svěží polévka s vůní libečku, kterou podtrhne chuť restovaných hub.
 


 
Suroviny
250g brokolice
6 řapíků řapíkatého celeru
120g očištěného celeru
150g hlívy
2 lžíce oleje nebo přepuštěného másla
2 brambory
1 větvička libečku
drcený kmín
vývar
sůl
pepř
 
Zeleninu očistěte. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm zeleninu, pokrájenou na menší kousky. Osolte, opepřete, přidejte libeček a zalijte vývarem, aby bylo vše ponořené. Vařte do měkka. V hrnci zvlášť uvařte oloupané brambory v osolené vodě s trochou kmínu.
Hlívu omyjte, osušte a nakrájejte na proužky. V pánvi rozpalte olej a orestujte hlívu, osolte ji a okmínujte.
Když je zelenina měkká, vyndejte libeček a rozmixujte ji do hladka. Přidejte brambory. Pokud je polévka moc hustá, nařeďte ji vodou z brambor nebo vývarem.
Servírujte s opraženou hlívou
 
Počet porcí 4
Doba přípravy 30 minut
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat