středa 6. dubna 2016

Zeleninová polévka s čočkou beluga

Zeleninová polévka s čočkou beluga

Výborná polévka plná vitamínů. Dcerka nenechala na talíři ani kapku. :) Dělala jsem ji od oka, takže množství surovin je odhadem.



Suroviny
3 brambory
Hrst čočky beluga
Hrst najemno nakrájeného pórku
hrst najemno nakrájené kapusty
hrst najemno nastrouhané mrkve
2 lžíce ovesných vloček
asi litr vývaru
kmín
sůl
hrst nasekaného medvědího česneku
majoránka

V hrnci zahřejte vývar a přidejte do něj vločky a čočku. Nechte chvíli provařit. Přidejte oloupané a na kostky nakrájené brambory, osolte a okmínujte. Nechte vařit asi 5 minut. Poté přidejte pórek, kapustu a mrkev. Pokud máte málo vývaru, dolejte vodu, aby bylo vše ponořené. Vařte dokud nejsou brambory měkké. Pak část polévky rozmixujte. Nakonec dochuťte nasekaným česnekem a majoránkou. Podle potřeby dosolte a můžete i opepřit.

Počet porcí 4
Doba přípravy 35 minut 

Žádné komentáře:

Okomentovat