úterý 5. dubna 2016

Plněná vepřová roláda s medvědím česnekem
 


Rolády nedělám, protože na ně nemám vhodné maso, spíš motám nějaké závitky. Ale tentokrát jsem měla krásný špalík masa, který se dal lehce rozkrájet. Juhůů... :)


Suroviny
Cca 1 kg vhodného masa ( já měla velmi libovou krkovici )
3 velké žampiony
6 plátků uzeného masa nebo anglické slaninky ( já měla domácí uzené )
hrst sekaného medvědího česneku
hořčice dijon
sušený česnek nebo zhruba 4 stroužky čerstvého
sůl
pepř




Maso omyjte a rozkrojte na tenký plát. Paličkou na maso ho naklepejte. Osolte, opepřete, potřete hořčicí a posypte sušeným česnekem. Celý plát masa posypte sekaným medvěďákem, rozložte uzené a žampióny, ty jsem ještě zvlášť osolila a opepřila. Maso zamotejte do rolády. Kraje můžete spíchnout kuchyňskou jehlou, ale není potřeba, nemá co vytéct.
Rozpalte troubu na 250°C. Maso vložte do pekáče a potřete ho trochou hořčicey, podlijte vodou, přidejte rozkrájené nohy žampionů a trochu hořčice můžete dát i do vody k masu. Přiklopte a dejte péct. Zhruba deset minut pečte a pak snižte teplotu na 200° a pečte asi 1 hodinu. Před dopečením odejměte víko, maso polejte výpekem a nechte péct na barvu.
Servírujte s brambory nebo bramborovou kaší a nějakým salátem. Dobrou chuť.

Počet porcí 5-6
Doba přípravy 1 hodina 45 minut




 

Žádné komentáře:

Okomentovat