Slepice na paprice
Kuře na paprice prostě není tak dobré, jako slepice na paprice, takže když mám možnost uvařit si slepičku, mám radost, je to výborná omáčka skvělé chuti.
1 slepice
1 velká mrkev
1 velká cibule
1 malá petržel
2-3 lžičky sladké papriky
2 bobkové list
3 kuličky nového koření
sůl
pepř
mouka na zahuštění ( já použila směs lupinové, jáhlové a klasické hladké, každá má jinou vlastnost a ty dvě první jsem použila hlavně z výživového hlediska, klasickou díky dobré zahušťovací schopnosti)
olej
(celerová nať)
citrónová šťáva
máslo
V tlakovém hrnci rozpalte olej a orestujte na něm oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli, dokud nezhnědne, trvá to asi 15 minut. Přisypte sladkou papriku, zamíchejte nechte pár vteřin opékat. Zalijte studenou vodou. Přidejte rozpůlenou slepici, zeleninu, koření, sůl, pepř a pokud máte, nať celeru. Zavřete víko a duste asi hodinu a půl. Když je slepice měkká, vyndejte ji bokem společně s bobkovým listem a novým kořením. Obsah hrnce rozmixujte do hladka. Zapněte plotýnku a přiveďte k varu. V misce si připravte záklechtku z mouky a vody. Za stálého míchání pomalu vlévejte do omáčky, aby byla hustá podle vaší chuti. Nechte provařit 20 minut, aby se vyvařila chuť mouky. Oberte maso a nakrájejte. Když je omáčka provařená, vypněte plotnu, zakápněte citrónovou šťávou a přidejte velkou lžíci másla. Promíchejte. Servírujte s těstovinami, rýží, knedlíkem či kuskusem.
Doba přípravy: 2h
Počet porcí: 4
Dnes uvařeno. Děkuji za recept.
OdpovědětVymazatRádo se stalo, děkuji za vyzkoušení. ;-)
OdpovědětVymazat