středa 10. února 2016

 
 
Tento guláš mě napadl jako zdravá alternativa toho klasického guláše... :)



Ingredience:
1 cibule
1 malá řepa
3 stroužky česneku
2 mrkve
1 rajče
1 petržel
1 lžíce rajčatového protlaku
3 lžíce oleje
2 hrsti pórku na silná kolečka
1 hrst vařené cizrny
250 ml vývaru ( masového, zeleninového)
Sůl
Pepř
1 lžička  sladké papriky
3 lžičky instantních jáhlových vloček

Nejprve očistíme zeleninu. Cibuli nakrájíme na hrubo a restujeme na pánvi. Přidáme nakrájený pórek, petržel a mrkev na silná kolečka, řepu na větší kostky. Restujeme společně přibližně 20 minut. Poté směs zasypeme sladkou paprikou, důkladně zamícháme a zalijeme vývarem. V této fázi přidáme sůl, česnek na plátky, cizrnu, vločky, protlak a zamícháme. Guláš dusíme, necháme ho připalovat k pánvi (získá tím na chuti i barvě, samozřejmě do hněda, né do černa na škvarek), a pak promícháme. Čím déle vaříme, guláš houstne, protože se vločky rozváří ve vodě a voda se také vypařuje, proto ho hlídáme a podléváme vodou. Rajčata přidáváme jako poslední, stačí jim jen, aby se prohřála. Guláš je hotov, když je mrkev a řepa křupavá, ani tvrdá, ani měkká.
2015-03-26 Hlavní chody

 

Rada: Pro malé děti, nebo "nejedlíky" zeleniny, guláš rozmixujte.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
 

Žádné komentáře:

Okomentovat